Incident violent la o nuntă turcească în Franţa, soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi

Aproximativ 100 de persoane sărbătoreau când atacatorii au sosit la eveniment într-o maşină 4×4.

„Un grup de persoane a ieşit să fumeze în faţa sălii, iar apoi trei bărbaţi înarmaţi au deschis focul în direcţia lor”, a declarat o sursă din poliţie, citată de AFP.

Presa franceză relatează că trei bărbaţi înarmaţi şi cu cagule au sosit la locul recepţiei din Thionville. Citând surse din poliţie, Le Figaro afirmă că atacatorii au venit pentru a „regla conturile între bande cunoscute din Moselle”.

Printre răniţi se numără o femeie însărcinată, a declarat poliţia, iar trei dintre răniţi s-ar afla în stare critică la spitalul Bel-Air din apropiere.

Bărbaţii ar fi folosit arme automate şi puşti.

Procurorul Nancy Francois Capin-Dulhoste a declarat că bărbaţii au tras „de câteva zeci de ori”, adăugând că patru persoane au fost nimerite de gloanţe. Victimele ar avea între 25 şi 50 de ani.

La sosirea serviciilor de urgenţă, atacatorii fugiseră deja.

Ziarul local Le Républicain Lorrain relatează că poliţia cercetează dacă vehiculul provenea din Germania sau Luxemburg – la o distanţă de aproximativ 15 km.

În regiunea de frontieră Lorena au avut loc adesea incidente violente legate de traficul de droguri.

Potrivit Le Parisien, morţii şi răniţii sunt cunoscuţi de autorităţi pentru cazuri legate de droguri.

În mai 2023, în oraşul vecin Villerupt, un schimb de focuri între bande rivale s-a soldat cu cinci răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].