Luna în care Sandero a umil Model Y. Vânzările Tesla s-au prăbuşit în Europa

Tesla Model Y, care a fost cea mai vândută maşină din lume (1.223.000 de unităţi, în creştere cu 64% faţă de 2022) şi, de asemenea, în Europa în 2023, a coborât de la primul pe locul 18 în luna mai, pe piaţa continentală. Este o scădere de 49% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Potrivit Dataforce, companie specializată în analiza datelor, vânzările modelului Y, care au ajuns în luna mai la doar 10.582 de unităţi, au intrat în criză din cauza mai multor factori concomitenţi.

Printre aceştia, interesul mai scăzut al şoferilor europeni pentru vehiculele electrice, eliminarea subvenţiilor de stat pe mai multe pieţe (inclusiv pe cea strategică a Germaniei) şi greva din Suedia care a afectat negativ livrările Tesla.

Dataforce relatează că lupta pentru recordul înmatriculărilor în Europa din luna mai găsesc modelele T-Roc-ul şi Golful, ambele de la Volkswagen, duelându-se cu cel mai vândut model de la Dacia, Sandero.

Datele indică 19.748 de unităţi pentru T-Roc, 19.333 pentru Golf şi, respectiv, 18.676 pentru Sandero.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].