Bulgaria a adoptat în cele din urmă acordul privind livrarea de arme, echipamente şi muniţii către Ucraina

Parlamentul bulgar a adoptat în cele din urmă acordul privind livrarea de arme, echipamente şi muniţii către Ucraina, relatează Sofia Globe, vineri seara.

Imaginea articolului Bulgaria a adoptat în cele din urmă acordul privind livrarea de arme, echipamente şi muniţii către Ucraina

FOTO Ministrul bulgar al Apărării / https://bnr.bg

Documentul a fost aprobat cu 166 de voturi pentru şi 48 împotrivă, cu opoziţia Partidului Socialist Bulgar şi a partidului ultranaţionalist „Renaşterea”, anunţă sursa citată.

 

Reuters a relatat că parlamentul bulgar votase pe 9 decembrie pentru aprobarea unei liste de arme propuse de guvernul interimar al ţării. Lista este clasificată, dar se înţelege că livrarea va consta în principal în arme de calibru mic şi muniţie.

 

Până vineri inclusiv, Bulgaria era una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care nu trimisese sprijin militar Kievului. Parlamentarii votaseră pentru prima dată în favoarea acordării de asistenţă militară Ucrainei la 3 noiembrie.

 

Ministrul bulgar interimar al Apărării Dimitar Stoyanov a declarat că ţara sa nu va livra deocamdată armament greu, cum ar fi S-300, S-125 şi alte sisteme de rachete antiaeriene, precum şi avioane de luptă SU-25 şi MiG-29. „Ar trebui să înlocuim mai întâi echipamentele”, a  declarat oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].