SUA urmează să finalizeze un pachet de ajutor în valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Pachetul nu este încă finalizat, a spus una dintre surse, dar ar putea veni înainte de sfârşitul săptămânii.

Noul pachet este unul dintre cele mai mari anunţate de la începutul războiului, în februarie anul trecut, potrivit uneia dintre surse. Acesta ar include mai multe vehicule blindate Bradley Fighting Vehicles care, combinate cu Strykers, reprezintă o escaladare semnificativă a puterii vehiculelor blindate pe care SUA le-a angajat în Ucraina pentru lupta sa împotriva Rusiei. Vehicule rezistente la mine, cunoscute sub numele de MRAP, se află, de asemenea, pe listă, a precizat sursa.

Paachetul nu este aşteptat să includă tancuri sau rachete cu rază lungă de acţiune, pe care Kievul le-a cerut în mod repetat. Se aşteaptă ca SUA să trimită Ucrainei mai multă muniţie pentru sistemele de artilerie şi sistemele de rachete HIMARS.

Oficialii ucraineni au făcut un lobby înverşunat la Washington pentru rachete cu rază de acţiune mai lungă, cunoscute sub numele de Sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS), care au o rază de acţiune de aproximativ 300 de kilometri. Administraţia Biden s-a opus trimiterii acestora de teama escaladării conflictului. De asemenea, administraţia a respins trimiterea tancurilor M1 Abrams din cauza complicaţiilor logistice şi de întreţinere.

Administraţia Biden intenţionează, de asemenea, să ofere 125 de milioane de dolari pentru sprijin suplimentar în domeniul energiei pentru Ucraina, potrivit Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională. Finanţarea, care va fi extrasă din Legea suplimentară de alocare a creditelor pentru Ucraina pentru anul 2023 aprobată în decembrie, se bazează pe contribuţiile existente pentru a ajuta Ucraina în faţa atacurilor din partea Rusiei.

“USAID va utiliza cele 125 de milioane de dolari pentru a achiziţiona echipamente vitale, inclusiv turbine, autotransformatoare de înaltă tensiune, echipamente de reparare a substaţiilor de distribuţie şi energie de rezervă pentru serviciile de alimentare cu apă şi încălzire urbană din Kiev”, se arată într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].