Zona Galaţi, lovită cel mai tare de inundaţii: casele riscă să fie afectate din nou

Zona Galaţi, lovită cel mai tare de inundaţii: casele riscă să fie afectate din nou

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a convocat duminică o şedinţă extraordinară a Comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU). Decizia vine în urma actualizărilor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), care au emis avertizări de Cod Galben, Portocaliu şi Roşu pentru mai multe zone din ţară.

Aceasta este a treia zi consecutivă în care CMSU se întruneşte, având în vedere intensificarea fenomenelor meteo, în special în sudul şi estul României. În judeţul Galaţi a fost emis un Cod Roşu de precipitaţii, cu riscul unor inundaţii severe.

„Fenomenele meteorologice care se manifestă cu precădere astăzi şi mâine în ţara noastră trebuie monitorizate în permanenţă, mai ales că ploile deja au început să se intensifice şi vor exista depăşiri de cote de inundaţie. Trebuie să ne asigurăm că există rezerve de atenuare a debitelor şi viiturilor în acumulări, iar în zonele care sunt sub incidenţa avertizării de Cod Roşu toate echipele trebuie să fie mobilizate şi să intervună cu saci pentru protecţie. Cu toate acestea, din nefericire, este posibil ca în zona Galaţi, afectată de ultimele inundaţii, casele să fie afectate din nou. Pe râurile mari nu aşteptăm probleme însă, râurile mici pot pune probleme şi de aceea trebuie să fim pregătiţi de intervenţie. În timpul pe care îl mai avem până la instituirea Codului Roşu trebuie intervenit cu tot ce putem, cu o mobilizare rapidă a forţelor, chiar şi a celor de la Sistemele de Gospodărire a Apelor din zonele învecinate, pentru a putea proteja populaţia şi gospodăriile afectate deja de inundaţiile recente”, a menţionat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].