SUA avertizează că Rusia încearcă să submineze votul pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

SUA avertizează că Rusia încearcă să submineze votul pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate al SUA, John Kirby, a avertizat că Rusia „lucrează activ pentru a submina alegerile din Moldova şi integrarea sa europeană”, scrie AFP.

Anterior, Kirby a acuzat Moscova că încearcă să destabilizeze Moldova, scopul final fiind acela de a instala un guvern pro-rus la Chişinău.

Duminică, 20 octombrie, cetăţenii Republicii Moldova sunt aşteptaţi la urne pentru alegerile prezidenţiale, dar şi pentru exprimarea votului pentru referendumului priviind aderarea ţării la UE.

Potrivit Reuters, sondajele o dau pe preşedinta Maia Sandu drept câştigătoare pentru un al doilea mandat, agenda politică a acesteia fiind una pro-europeană. De asemenea, o majoritate susţine aderarea ţării la blocul UE.

Moscova plăteşte cetăţenii moldoveni pentru a vota împotriva referendumului privind aderarea la UE

La începutul lunii octombrie, autorităţile de la Chişinău au avertizat că Moscova mituieşte cetăţenii moldoveni pentru a vota împotriva referendumului privind aderarea ţării la UE.

Potrivit poliţiştilor moldoveni, Rusia ar fi virat 15 milioane de dolari în conturile bancare a peste 130.000 de cetăţeni moldoveni doar în ultima lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].