Un atac israelian zguduie suburbiile Beirutului

Un atac israelian zguduie suburbiile Beirutului

Martorii Reuters au auzit o explozie şi au văzut o coloană de fum. Aceasta a avut loc după un ordin de evacuare dat de armata israeliană pentru o clădire din zonă.

Ordinele de evacuare ale armatei israeliene au afectat, de asemenea, mai mult de un sfert din Liban, potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi, la două săptămâni după ce Israelul a început incursiunile în sudul ţării, despre care afirmă că au drept scop respingerea Hezbollah.

Prim-ministrul interimar al Libanului, Najib Mikati, a declarat marţi că contactele sale cu oficialii americani au produs un „fel de garanţie” că Israelul va reduce loviturile asupra Beirutului şi suburbiilor sale sudice.

Ultima dată când Beirut a fost lovit a fost la 10 octombrie, când două lovituri în apropierea centrului oraşului au ucis 22 de persoane şi au dărâmat clădiri întregi într-un cartier dens populat.

Surse de securitate libaneze au declarat la momentul respectiv că Wafiq Safa, oficial Hezbollah, a fost ţinta atacului, dar că acesta a supravieţuit. Israelul nu a făcut niciun comentariu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].