SUA anunţă un nou ajutor de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA anunţă un nou ajutor de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina

Pe 16 octombrie, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat un nou pachet de asistenţă de securitate în valoare de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina, în timpul unui apel telefonic cu preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit The Kyiv Independent. Această conversaţie a avut loc după ce Biden a decis să-şi anuleze călătoriile externe pentru a aborda provocările interne, inclusiv consecinţele uraganelor recente.

Noul pachet de asistenţă va îmbunătăţi capacităţile militare ale Ucrainei, oferind sisteme suplimentare de apărare aeriană, muniţii aer-sol, vehicule blindate şi muniţii critice pentru a răspunde nevoilor urgente. În lunile următoare, SUA plănuieşte să furnizeze Ucrainei sute de interceptoare de apărare aeriană, zeci de sisteme tactice de apărare aeriană şi mai multe sisteme de artilerie. În plus, vor fi oferite cantităţi semnificative de muniţie, sute de vehicule blindate de transport al trupelor şi vehicule de luptă pentru infanterie, precum şi mii de vehicule blindate suplimentare.

Zelenski şi-a exprimat recunoştinţă pe reţelele sociale, menţionând că ajutorul include „arme de lungă distanţă”, deşi nu a oferit detalii specifice şi nu a abordat dezbaterea în curs cu privire la utilizarea armelor occidentale pentru atacuri în Rusia.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre planul de victorie al Ucrainei, care a fost prezentat liderilor mondiali în spatele uşilor închise în septembrie şi care a fost dezvăluit public pe 16 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].