SUA vrea ca Israelul să demonstreze că nu aplică „politica de înfometare” în Gaza

SUA vrea ca Israelul să demonstreze că nu aplică „politica de înfometare” în Gaza

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că Washingtonul va urmări acţiunile Israelului pentru a se asigura că nu duce o „politică de înfometare” în nordul Fâşiei Gaza, scrie Reuters.

Imaginea articolului SUA vrea ca Israelul să demonstreze că nu aplică „politica de înfometare” în Gaza

SUA vrea ca Israelul să demonstreze că nu aplică „politica de înfometare” în Gaza

Ea a avertizat că o astfel de politică ar fi „oribilă şi inacceptabilă” şi ar avea implicaţii conform legislaţiei internaţionale şi americane.

Guvernul israelian a afirmat că nu va opri livrările de alimente şi alte produse esenţiale, iar SUA vor monitoriza dacă acţiunile din teren corespund cu aceste angajamente. De asemenea, Thomas-Greenfield a cerut paşi urgenţi pentru îmbunătăţirea situaţiei umanitare din Gaza, inclusiv pauze umanitare pentru distribuirea ajutoarelor.

La rândul său, ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a susţinut că Hamas deturnează ajutoarele umanitare, în timp ce organizaţia respinge aceste acuzaţii, atribuind lipsurile blocadei impuse de Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].