Ciolacu: Fără industria auto în România, economia României se prăbuşeşte

Ciolacu: Fără industria auto în România, economia României se prăbuşeşte

„Este evident că următorii doi ani vor fi o mare provocare pentru industria pe care o reprezentaţi. Eu cred că este momentul, fiindcă toţi suntem la un început de drum, atât al Comisiei, cât şi al Parlamentului European actual, să avem o abordare mult mai sustenabilă în ceea ce priveşte industria auto. Dacă nu vom lua măsuri şi nu vom trage semnalul de alarmă, încă de la începutul acestui ciclu europarlamentar, anul viitor şi mai mult, peste doi ani de zile, vor fi mari probleme în industria auto. Este evident că trebuie să venim cu nişte programe de sustinere a industriei auto, industria auto care de fapt a dat toată sustenabilitatea Europei. Suntem într-un moment de descreştere care, dacă nu vom interveni şi în România, dar şi în toată Europa, va duce anul viitor şi peste doi ani, cum am spus, la disponibilizări masive în acest domeniu”, afirmă Marcel Ciolacu.

El spune că este momentul în care Comisia Europeană „trebuie să vină curajos în susţinerea acestei industriei”.

„Am citit şi eu programul Draghi, unde este trecut acest lucru, poate nu evidenţiat, dar uităm şi când vorbim de reindustrializări şi de alte lucruri, uităm că de fapt motorul economiilor este industria auto, fiindcă are o dezvoltare pe orizontală fabuloasă. Acest lucru se întâmplă şi în România şi în toate ţările europene. E un moment când toate forţele politice trebuie să înţeleagă că fără industria auto în România, economia României se prăbuşeşte”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].