Olguţa Vasilescu, lui Grindeanu: Dacă ministerul nu e capabil să modernizeze gara, o putem face noi

Olguţa Vasilescu, lui Grindeanu: Dacă ministerul nu e capabil să modernizeze gara, o putem face noi

„Vrem gara, domnule ministru al Transporturilor. Dacă ministerul nu este capabil ca să modernizeze această gară, credem că noi putem să o facem prin eforturile administraţiei publice locale, astfel încât unul din punctele foarte importante, o să vedem cât contează în decembrie, când va începe târgul de Crăciun, să poată să fie modernizat şi să arate ca şi restul Craiovei”, spune Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a evitat să dea un răspuns clar.

„N-aş trece foarte repede, că doamna primar a zis de gară. Dacă vă uitaţi, în acest moment e în licitaţie la CFR, pe Programul Operaţional de Transport, tot acest troson de la Craiova la Caransebeş. Sunt şase loturi de modernizare pe cale ferată. De la Caransebeş până la Nădlac e altă chestiune, Caransebeş-Arad este pe PNRR, de la Arad la graniţă este deja modernizat. Atunci a rămas această variantă sudică, Craiova-Caransebeş. Sunt în licitaţie acum toate cele şase loturi şi care vor însemna, doamna primar, inclusiv modernizarea gărilor. Dar asta nu înseamnă, totuşi provin din autorităţile locale, am fost viceprimar şi preşedinte de Consiliu, că nu sunt adeptul descentralizării. Toate aceste lucruri trebuie să meargă către autorităţile locale, fiindcă ştiu mai bine şi se pot ocupa mai bine, decât autorităţile centrale, ca lucrurile să meargă şi să arate mai bine pentru cetăţenii”, afirmă Grindeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].