Poliţia din Moldova afirmă că au fost instruite persoane în Rusia pentru proteste în Moldova

Poliţia din Moldova afirmă că au fost instruite persoane în Rusia pentru proteste în Moldova

Grupul responsabil de organizarea acestor sesiuni de instruire este legat de omul de afaceri pro-Kremlin Ilan Şor, care este considerat fugar, a declarat poliţia într-o conferinţă de presă, citată de Reuters.

„Procuratura Anticorupţie desfăşoară în prezent o investigaţie în mai multe dosare penale legate de pregătirea unor tulburări de masă în interesul unei comunităţi criminale,” a spus procurorul Victor Furtună.

Autorităţile au declarat că din iunie, grupuri de aproximativ 20 de persoane erau duse în mod regulat în Rusia pentru instruire. În total, aproximativ 300 de persoane au participat la aceste sesiuni de pregătire, au adăugat oficialii. Aceştia au menţionat că, din cauza anchetei în curs, pot oferi doar informaţii limitate la acest moment.

Şor, un magnat al afacerilor pro-rus, a fost condamnat anul trecut, în absenţă, la 15 ani de închisoare în legătură cu dispariţia unui miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei în 2014, eveniment cunoscut drept „furtul secolului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].