Mai mulţi deţinuţi din Marea Britanie vor fi eliberaţi mai devreme pentru a reduce supraaglomerarea

Mai mulţi deţinuţi din Marea Britanie vor fi eliberaţi mai devreme pentru a reduce supraaglomerarea

Infractorii care execută pedepse mai mari de cinci ani vor fi eliberaţi condiţionat după ce şi-au petrecut 40% din timp în spatele gratiilor, un plan care îi exclude pe cei condamnaţi pentru violenţă gravă, infracţiuni sexuale şi terorism.

Cea de a doua tranşă de eliberări de urgenţă începând cu luna septembrie are loc în timp ce miniştrii lansează o revizuire majoră a sentinţelor, care va conduce probabil la noi forme de pedeapsă în afara închisorilor.

Revizuirea urmăreşte să reducă supraaglomerarea şi ar putea conduce la acordarea judecătorilor de competenţe pentru a condamna persoanele la „închisoare în afara închisorii” cu o formă de arest la domiciliu.

Ministrul Justiţiei, Shabana Mahmood, a declarat că doreşte să se asigure că eliberările de urgenţă „nu se vor mai întâmpla niciodată”.

Ea a descris iniţiativa drept „cea mai bună oportunitate de a stabili o nouă traiectorie”.

Mahmood a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că speră ca revizuirea să creeze un sistem în care „există un loc în închisoare pentru toţi cei care trebuie să fie închişi şi în care extindem gama de pedepse şi în afara închisorii”.

Eliberările anticipate de marţi reprezintă a doua parte a planului de urgenţă anunţat de miniştri la câteva zile după alegerile generale, în contextul în care oficialii au avertizat că închisorile rămân fără spaţiu. Planul eliberează 5.500 de locuri în Anglia şi Ţara Galilor prin eliberarea unor infractori, care vor fi monitorizaţi în baza unei licenţe în comunitate, după 40 % din pedeapsa lor în spatele gratiilor, faţă de 50 % în mod normal. Mulţi dintre cei care vor părăsi închisorile marţi vor proveni din închisori deschise, ceea ce înseamnă că au lucrat în vederea reabilitării.

Populaţia carcerală a crescut cu aproximativ 4.500 de persoane pe an – mai repede decât au construit guvernele anterioare noi celule.

Ministrul justiţiei a declarat că guvernul laburist va construi 14.000 de spaţii promise, dar care nu au fost realizate de conservatori – dar ea a dorit, de asemenea, să schimbe modul în care funcţionează condamnarea pentru a preveni repetarea crizei supraaglomerării.

„Avem acum ocazia să remodelăm şi să reproiectăm cum arată pedeapsa în afara unei închisori”, a spus ea.

„Oamenii trebuie să ştie şi să creadă că există consecinţe pentru încălcarea legilor noastre”, a adăugat ea.

Revizuirea va fi condusă de David Gauke, un fost ministru conservator al justiţiei, care a susţinut mult timp reforma.

Raportul său, aşteptat în primăvara anului viitor, va examina înlocuirea pedepselor scurte cu închisoarea cu noi forme de pedeapsă comunitară şi utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăţi reabilitarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].