Harvey Weinstein se întoarce la tribunal pentru audieri înainte de rejudecarea infracţiunilor

Harvey Weinstein se întoarce la tribunal pentru audieri înainte de rejudecarea infracţiunilor

Printre altele, se aşteaptă ca judecătorul Curtis Farber să răspundă unei cereri a acuzării de a consolida acest caz şi o acuzaţie mai nouă în cadrul unui singur proces.

Fostul magnat al cinematografiei a fost rejudecat pentru două acuzaţii de infracţiuni sexuale, după ce cea mai înaltă instanţă a statului a anulat condamnarea sa din 2020 la începutul acestui an. Apoi, în septembrie, a fost acuzat de o altă agresiune. El a pledat nevinovat.

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a susţinut în documentele depuse în instanţă că organizarea de procese separate ar fi „extraordinar de ineficientă” şi ar risipi resursele judiciare. Procurorii au declarat că aceste cazuri se suprapun în mod semnificativ, deoarece implică legi penale, martori, mărturii ale experţilor şi dovezi documentare similare.

Avocaţii lui Weinstein au susţinut în documentele depuse în instanţă că dosarele ar trebui să rămână separate. Aceştia au afirmat că procurorii încearcă să „extindă domeniul de aplicare” al rejudecării ordonate de instanţă şi să o transforme într-o „procedură complet nouă” prin includerea noilor acuzaţii.

Se ridică, de asemenea, problema momentului în care se preconizează că va începe rejudecarea procesului lui Weinstein.

Începerea procesului lui Weinstein era programată provizoriu pe 12 noiembrie, însă atât avocaţii apărării, cât şi procurorii şi-au exprimat îngrijorarea că această dată nu va oferi părţilor lor suficient timp pentru a se pregăti.

Weinstein este deţinut la complexul penitenciar Rikers Island şi s-a confruntat cu numeroase complicaţii de sănătate în timp ce se afla după gratii.

Fostul producător în vârstă de 72 de ani a co-fondat companiile de producţie de film şi televiziune Miramax şi Weinstein Company. El a produs filme celebre precum Shakespeare in Love şi The Crying Game.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].