Atacurile israeliene au ucis zeci de persoane în nordul Fâşiei Gaza, potrivit medicilor

Atacurile israeliene au ucis zeci de persoane în nordul Fâşiei Gaza, potrivit medicilor

Directorii CIA şi Mossad, agenţia israeliană de informaţii, se vor întâlni cu premierul Qatarului duminică la Doha, a declarat pentru Reuters un oficial informat cu privire la discuţii.

Negocierile vor viza o încetare a focului pe termen scurt şi eliberarea unor ostatici deţinuţi de Hamas în schimbul eliberării de către Israel a prizonierilor palestinieni, a declarat oficialul.

Scopul discuţiilor este de a determina Israelul şi Hamas să accepte o încetare a luptelor pentru mai puţin de o lună, în speranţa că aceasta va conduce la o încetare a focului mai permanentă.

Nu a existat niciun comentariu din partea Hamas, dar un oficial palestinian apropiat de eforturile de mediere a declarat pentru Reuters: „Mă aştept ca Hamas să asculte noile oferte, dar rămâne hotărât că orice acord trebuie să pună capăt războiului şi să scoată forţele israeliene din Gaza”.

Statele Unite, Qatarul şi Egiptul au condus negocierile pentru a pune capăt războiului, care a izbucnit după ce luptătorii Hamas au pătruns în sudul Israelului la 7 octombrie anul trecut, ucigând 1.200 de persoane şi luând peste 250 de ostatici, conform calculelor israeliene.

Bilanţul victimelor campaniei de represalii a Israelului în Gaza se apropie de 43.000 de morţi, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza, enclava dens populată fiind în ruină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].