Improvizaţiile fac victime. 400 de persoane au furat curent electric în primele luni din an

Un bărbat din judeţul Bacău a mers în vizită acasă la un prieten, iar acolo, din greşeală, a atins nişte fire electrice. Neatenţia i-a fost fatală. A murit, pe loc, electrocutat. Asta din cauză că prietenul lui a improvizat o „instalaţie” din fire neizolate, racordată ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, informează într-un comunicat Delgaz Grid.

Compania a identificat în primul trimestru din acest an 395 de cazuri de consum fraudulos, 201 dintre acestea fiind la gaze naturale, iar 194 la reţeaua de energie electrică.

Cantitatea de energie sustrasă în cele 395 de cazuri descoperite anul acesta se ridică la circa 5,9 milioane kWh, cu o valoare de peste 2,7 milioane de lei.

Anul trecut, în reţeaua Delgaz Grid au fost înregistrate 1.509 de cazuri de consum fraudulos, în creştere faţă de anii precedenţi, 906 dintre acestea fiind la gaze naturale, iar 603 la energie electrică. Cantitatea de energie sustrasă se ridică la circa 24 de milioane de kWh, cu o valoare de peste 11,7 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].