Compania mamă a Google va acorda pentru prima dată în istorie dividende. Acţiunile au explodat după anunţ

Veniturile companiei-mamă a Google au crescut la 80,5 miliarde de dolari, de la 69,8 miliarde de dolari în urmă cu un an, depăşind aşteptările analiştilor, care se aşteptau la 79 miliarde de dolari, potrivit unui document depus joi. Profitul pe acţiune a ajuns la 1,89 dolari, în creştere de la 1,17 dolari anul trecut şi depăşind estimarea medie de 1,53 dolari.

Acţiunile au urcat cu până la 13% în tranzacţiile de după închiderea pieţei, poziţionând Alphabet pentru a depăşi 2 trilioane de dolari. De asemenea, Microsoft a raportat joi venituri mai bune decât se aştepta piaţa.

Directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, a declarat că trimestrul a reprezentat o “performanţă puternică din partea Search, YouTube şi Cloud” şi că Google a fost “bine pusă la punct cu era noastră Gemini”, referindu-se la modelul său de inteligenţă artificială generativă.

“Poziţia noastră de lider în cercetarea şi infrastructura de inteligenţă artificială şi amprenta noastră globală de produse ne poziţionează bine pentru următorul val de inovaţie în domeniul inteligenţei artificiale”, a adăugat el.

Dividendele din primul trimestru sunt în valoare de aproape 2,5 miliarde de dolari, iar consiliul de administraţie a declarat că “intenţionează să plătească dividende trimestriale în numerar în viitor”, o schimbare simbolică de politică pentru gigantul tehnologic, care până acum a folosit doar răscumpărări de acţiuni pentru a returna bani investitorilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].