SUA instituie noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza escaladărilor nucleare

Statele Unite au emis joi noi sancţiuni împotriva Iranului ca răspuns la „escaladările nucleare continue”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, citat de Reuters.

Imaginea articolului SUA instituie noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza escaladărilor nucleare

SUA instituie noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza escaladărilor nucleare

„În ultima lună, Iranul a anunţat măsuri pentru a-şi extinde în continuare programul nuclear în moduri care nu au niciun scop paşnic credibil”, a declarat Blinken.

„Ne menţinem angajamentul de a nu lăsa niciodată Iranul să obţină o armă nucleară şi suntem pregătiţi să folosim toate elementele puterii naţionale pentru a asigura acest rezultat”.

Misiunea Iranului la Organizaţia Naţiunilor Unite din New York nu a răspuns solicitării de comentarii.

Acţiunea de joi impune sancţiuni asupra a trei companii cu sediul în Emiratele Arabe Unite pe care SUA le acuză că sunt implicate în transportul de produse petroliere sau petrochimice iraniene, precum şi asupra a 11 nave asociate.

La începutul acestei luni, Grupul celor şapte naţiuni bogate a avertizat Iranul să nu avanseze în programul său de îmbogăţire nucleară şi a declarat că ar fi gata să aplice noi măsuri dacă Teheranul ar transfera rachete balistice Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].