Un asteroid inofensiv va trece sâmbătă pe lângă Pământ

Denumit 2024 MK, asteroidul se va apropia cel mai mult de Pământ sâmbătă dimineaţa, trecând pe lângă el la aproximativ trei sferturi din distanţa de la Pământ la Lună. El a fost observat pentru prima dată în urmă cu două săptămâni de un observator sud-african şi are o lăţime cuprinsă între 120 şi 260 de metri.

Potrivit expertului în asteroizi Davide Farnocchia de la Centrul NASA pentru studiul obiectelor din apropierea Pământului, obiecte mai mici trec pe lângă Pământ în permanenţă. Asteroizii de dimensiunea celui mai recent trec pe lângă noi cam la fiecare 25 de ani.

„Vom vedea câţiva din aceştia în timpul vieţii noastre, dar nu este ceva ce se întâmplă în fiecare zi”, a spus el.

Un asteroid de 2.310 metri a zburat în siguranţă pe lângă Pământ joi, dar a fost mai departe şi a fost vizibil doar pentru telescoapele profesionale.

Pentru sâmbătă, observatorii cerului vor trebui să ia un telescop mic, deoarece asteroidul nu este suficient de strălucitor pentru a fi văzut cu ochiul liber. În plus, se va deplasa rapid pe cerul sudic, ceea ce îl va face dificil de observat.

„Asteroidul va trece prin acest câmp de stele”, a declarat Nick Moskovitz, astronom la Lowell Observatory.

Observatorii din emisfera sudică vor avea cele mai mari şanse de a-l vedea. Cei din SUA ar putea să aştepte până sâmbătă seara, când asteroidul poate apărea mai puţin strălucitor, dar va fi mai uşor de observat fără interferenţa luminii orbitoare a soarelui.

Cei care nu vor reuşi să îl vadă mai au o şansă în data de 13 aprilie 2029, când un asteroid numit Apophis va trece pe lângă Pământ şi va fi vizibil cu ochiul liber din unele părţi ale Europei, Africii şi Asiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].