Ceasul de buzunar al lui Theodore Roosevelt se întoarce acasă la 37 de ani după ce a fost furat

Ceasul de buzunar din argint a fost returnat la Sagamore Hill National Historic Site din Oyster Bay, unde Roosevelt a avut „Casa Albă de vară” în timpul preşedinţiei sale, au declarat National Park Service şi FBI.

Ceasul este gravat cu numele lui Roosevelt şi „D.R. & C.R.R.” – iniţialele surorii mai mici a lui Roosevelt, Corinne Roosevelt Robinson, şi ale cumnatului său Douglas Robinson Jr.

Acesta a fost furat dintr-un muzeu din Buffalo în 1987. Hoţul nu a fost niciodată prins, dar anul trecut ceasul a ajuns în faţa unei case de licitaţii din Florida, unde un adjudecător l-a cercetat şi i-a recunoscut semnificaţia, a declarat FBI.

Ceasul va fi expus la Sagamore Hill National Historic Site.

„Poveştile pe care acest ceas le-ar putea spune în ultimii 126 de ani includ momente pline de culoare şi profunde din istoria americană”, a declarat Jonathan Parker, superintendentul sitului, într-o declaraţie.

Roosevelt a primit ceasul de la sora sa mai mică şi de la cumnatul său înainte de a pleca să lupte în Cuba în timpul Războiului hispano-american.

Roosevelt a renunţat la postul său de secretar adjunct al Marinei pentru a merge să lupte în război. În timpul acestui conflict, el s-a făcut remarcat alături de „Rough Riders” şi a purtat ceasul în timpul atacului de pe San Juan Hill, a declarat National Park Service.

De asemenea, el a purtat ceasul în calitate de preşedinte şi în timpul unei explorări a râului Amazon în 1913, care aproape l-a ucis.

Ceasul a fost repatriat oficial joi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Sagamore Hill National Historic Site, la care au participat oficiali din cadrul National Park Service şi FBI.

Roosevelt a avut mai multe ceasuri şi, deşi agentul special Robert Giczy, membru al echipei FBI pentru infracţiuni de artă, l-a descris drept „un ceas Waltham cu 17 bijuterii destul de banal, cu o carcasă ieftină din argint”, acesta a avut valoare sentimentală pentru Roosevelt şi acum valoare istorică pentru toţi ceilalţi.

„Dragă Corinne, nu puteai să-mi faci un cadou mai util decât ceasul; a fost exact ceea ce mi-am dorit… Îi mulţumesc bătrânului Douglas pentru ceas – şi pentru multele, multele sale amabilităţi”, i-a scris Roosevelt surorii sale pe 5 mai 1898.

Roosevelt a devenit guvernator al New York-ului în 1899. A fost vicepreşedintele preşedintelui William McKinley în 1901, dar numai pentru puţin mai mult de şase luni înainte ca McKinley să fie asasinat. Roosevelt a preluat preşedinţia în ziua în care McKinley a murit. A câştigat primele sale alegeri prezidenţiale în 1904, a servit până în 1909 şi a pierdut o candidatură pentru un al treilea mandat în 1912.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].