Democraţii de rang înalt exclud înlocuirea lui Biden în cursa pentru alegerile prezidenţiale din SUA

După ce prestaţia slabă a lui Biden în dezbarea prezidenţială împotriva lui Donald Trump a generat panică în tabăra democraţiilor, liderii de top din cadrul partidului au respins cu fermitate apelurile ca partidul lor să aleagă un candidat prezidenţial mai tânăr pentru alegerile din 5 noiembrie, scrie agenţia Reuters.

Un sondaj realizat de CBS după dezbatere a arătat o creştere de 10% a numărului de democraţi care cred că Biden nu ar trebui să mai candideze pentru un al doilea mandat la Casa Albă, ajungând la 46% faţă de 36% în februarie.

„Adevărul nefericit este că Biden ar trebui să se retragă din cursă, pentru binele naţiunii pe care a servit-o atât de admirabil timp de o jumătate de secol”, a declarat Atlanta Journal-Constitution într-un editorial duminică. Şi publicaţiile Washington Post, Wall Street Journal şi New York Times au cerut, prin intermediul unor articole semnate de boardurile editorial, ca Biden să se retragă din cursă.

Senatorul Chris Coons din Delaware, unul dintre principalii susţinători ai lui Biden, a declarat în cadrul emisiunii ABC This Week că Biden trebuie să rămână în cursă pentru a asigura înfrângerea lui Trump.

„Cred că este singurul democrat care îl poate învinge pe Donald Trump”, a spus Coons.

Dezbaterea prezidenţială dintre Joe Biden şi Donald Trump din 27 iunie s-a încheiat cu o prestaţie slabă din partea actualului lider de la Casa Albă, generând îngrijorări cu privire la şansele ca Donald Trump să revină la conducerea SUA pentru un al doilea mandat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].