CNAS: 99,5% din actele adiţionale cu furnizorii de servicii medicale au fost semnate

CNAS a făcut luni precizări cu privire la situaţia valorii punctelor înscrise în contractele cu furnizorii de servicii medicale, urmare a situaţiei generate în spaţiul public pe tema semnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor încheiate de casele de asigurări de sănătate în vederea furnizării de servicii medicale, la data de 1 iulie 2024.

„Până la momentul difuzării acestor precizări au fost semnate 99,5% din actele adiţionale cu furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (26.461 faţă de 26.596 de acte adiţionale anterioare datei de 30 iunie 2024)”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Conform acestuia, pentru semestrul I şi trimestrul III al anului 2024, valorile garantate ale punctelor „per capita” şi pe serviciu medical se menţin la nivelul valorilor valabile în semestrul II al anului 2023”, astfel:

– În asistenţa medicală primară:
Valoarea punctului per capita – 12 lei;
Valoarea punctului pe serviciu – 8 lei;
– În asistenţa medicală ambulatorie:
Valoarea punctului pe serviciu – 4,50 lei.
În asistenţa medicală dentară se menţine valoarea orientativă a plafonului de 6.000 lei/lună.

„CNAS înţelege dificultăţile cu care sunt confruntaţi furnizorii de servicii medicale. În acest sens a depus şi depune permanent eforturi considerabile pentru a menţine valorile de punct la nivelul actual. În scopul creşterii valorii punctului pentru furnizorii de servicii medicale în ambulatoriul clinic de specialitate, instituţia a întreprins demersuri către autorităţi, vizând materializarea acestui obiectiv începând cu trimestrul IV al anului 2024”, arată reprezentanţii Casei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].