Războiul din Ucraina, ziua 860. Ucraina se aşteaptă la întărirea apărării aeriene în iulie / ISW: Contraofensiva Ucrainei poate reduce dorinţa lui Putin de a continua războiul

Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 860. Ucraina se aşteaptă la întărirea apărării aeriene în iulie / ISW: Contraofensiva Ucrainei poate reduce dorinţa lui Putin de a continua războiul

Războiul din Ucraina, ziua 860. Ucraina se aşteaptă la întărirea apărării aeriene în iulie / ISW: Contraofensiva Ucrainei poate reduce dorinţa lui Putin de a continua războiul

UPDATE ISW: Contraofensiva semnificativă a Ucrainei poate contribui la reducerea dorinţei lui Putin de a continua războiul

Dacă Ucraina, cu sprijinul partenerilor săi, demonstrează capacitatea de a desfăşura operaţiuni contraofensive semnificative, aceasta poate contribui la convingerea regimului rus de a pune capăt războiului, se arată într-un raport publicat de Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War).

„Partenerii Ucrainei pot ajuta Ucraina să reducă dorinţa lui Putin de a continua să poarte un război fără sfârşit în căutarea distrugerii Ucrainei, ajutând Ucraina să desfăşoare operaţiuni contraofensive semnificative care să elibereze teritoriul ucrainean şi să invalideze ipotezele lui Putin cu privire la ceea ce Rusia poate obţine în Ucraina prin forţă”, potrivit ISW.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat într-un discurs video din 1 iulie că Ucraina intenţionează să obţină capacităţi sporite de apărare aeriană şi alte îmbunătăţiri ale securităţii în cursul lunii următoare, scrie Kyiv Independent.

Discursul a urmat unei întâlniri cu o delegaţie a Congresului Statelor Unite şi mai multor întâlniri între biroul preşedintelui şi Ministerul de Externe al Ucrainei.

„Am discutat în detaliu toate planurile pentru luna iulie – această lună poate aduce Ucrainei şi mai multă putere, în special în ceea ce priveşte protejarea cerului şi aducerea unei securităţi reale în ţara noastră”, a declarat Zelenski.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].