COMENTARIU Lelia Munteanu: Sofismele periculoase ale fostului preşedinte Obama

Psihiatrii nu pot pune diagnostice pe televizor, pe de altă parte nimeni (în afara afurisitului de Trump, ironic) nu cere un consult.

De-a dreptul periculoase sunt, în acest gingaş context, sofismele fostului preşedinte Barack Obama, care s-a grăbit să scrie pe X după înfricoşătoarea dezbatere Biden-Trump: “Seri proaste de dezbateri se întmplă. Credeţi-mă, ştiu. Dar acest scrutin este încă o alegere între cineva care a luptat pentru oamenii obişnuiţi toată viaţa şi cineva căruia îi pasă doar de el însuşi” etc. etc. Evident nu despre asta e vorba.   

Obama se referă la prima sa dezbatere cu Mitt Romney in 2012. Nici o comparaţie cu imaginea oferită de Joe Biden Americii şi lumii în confruntarea cu Trump. În dezbaterea din 2012 nu exista nici o conotaţie clinică. 

Da, Trump e un personaj narcisiac, preocupat exclusiv de sine, un mincinos patentat.

Joe Biden – un om integru, empatic, democrat prin structură, merită omagiul unui sfârşit de carieră decent.

Nu ajută Americii, nu ajută Democraţilor, lui însuşi nu-i ajută să fie împins să îşi exhibe public vulnerabilităţile. E de ajuns că, fiind în mandat, are încă de dus o uriaşă responsabilitate până în ianuarie şi se clatină sub povara ei. Patru ani în plus?

“Geniul stabil” Donald Trump ar trebui de pe acum să le mulţumească Democraţilor pentru victorie, dacă nu-şi vor înlocui candidatul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].