Încă 100 de kilometri de cabluri aeriene de telecomunicaţii, dezafectate în Capitală

Încă 100 de kilometri de cabluri aeriene de telecomunicaţii au fost dezafectate în Capitală în ultimele trei luni, a anunţat marţi Primăria Capitalei.

Imaginea articolului Încă 100 de kilometri de cabluri aeriene de telecomunicaţii, dezafectate în Capitală

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Bucureşti

Este vorba de cabluri aeriene ale companiilor de internet, televiziune şi telefonie. În total, în ultimii trei ani şi jumătate, aproximativ 1.100 de kilometri de cabluri aeriene au fost mutate în reţele subterane, sigure şi autorizate.

Primăria Capitalei anunţă că această operaţiune se desfăşoară în mai multe etape.

„În primă fază, Netcity realizează infrastructura subterană pentru sistemul de telecomunicaţii şi notifică deţinătorii cablurilor aeriene, apoi serviciile sunt furnizate prin cablurile din subteran. Ultimul pas este curăţarea cablurilor vechi de pe stâlpi de către Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti”, transmite primăria.

Până acum, peste 2.800 km reţea subterană au fost puse în funcţiune, din care aproximativ 1.100 în ultimii 3 ani şi jumătate. De asemenea, au fost dezafectate reţele aeriene pe o lungime de 2.300 km, din care 1.100 în ultimii 3 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].