Tensiuni în creştere în Orientul Mijlociu. Israelul anunţă SUA că „operaţiunea terestră limitată” în Liban este iminentă

Tensiuni în creştere în Orientul Mijlociu. Israelul anunţă SUA că „operaţiunea terestră limitată” în Liban este iminentă

UPDATE Yoav Gallant: „Următoarea etapă a războiului împotriva Hezbollah va începe în curând”

Următoarea etapă a războiului de-a lungul frontierei de sud a Libanului va începe în curând, a declarat luni ministrul israelian al apărării Yoav Gallant, în contextul în care presa a relatat că forţele speciale ar fi făcut deja incursiuni scurte, scrie Reuters.

„Următoarea etapă a războiului împotriva Hezbollah va începe în curând”, a declarat Gallant la o reuniune a şefilor de consilii locale din nordul Israelului, potrivit unui comunicat al biroului său.

Acţiune limitată

Israelul a anunţat Washingtonul că plănuieşte o operaţiune terestră iminentă în Liban, a declarat un oficial american, citat de Washington Post.

Tancurile şi trupele armatei israeliene s-au mutat la graniţa ţării cu Libanul. Campania planificată a Israelului va fi mai mică decât ultima operaţiune împotriva Hezbollah din 2006 şi se va concentra pe eliminarea infrastructurii militante de-a lungul graniţei, pentru a elimina ameninţarea la adresa comunităţilor de graniţă israeliene, a spus oficialul, vorbind sub condiţia anonimatului.

Preşedintele american Joe Biden a reacţionat în privinţa acestei intenţii ale Israelului, făcând apel la o încetare a focului, scrie Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].