Israelian acuzat de complot de asasinat la ordinul Iranului

Israelian acuzat de complot de asasinat la ordinul Iranului

Vladimir Verhovsky, un israelian de 35 de ani, a fost acuzat de conspiraţie pentru asasinarea unor oficiali israelieni, la ordinele unui agent iranian, a anunţat Poliţia Israeliană, potrivit The Times of Israel.

Imaginea articolului Israelian acuzat de complot de asasinat la ordinul Iranului

Israelian acuzat de complot de asasinat la ordinul Iranului

Poliţia Israeliană şi Biroul Procurorului de Stat au anunţat că Verhovsky a fost acuzat de contact cu un agent străin, deţinerea şi transportul unei arme şi complot pentru comiterea unui act terorist.

Conform actului de acuzare, din august 2024, Verhovsky a intrat în contact cu un agent iranian care s-a prezentat drept „Eli”, un cetăţean israelian din Canada. În schimbul unor sume între 30 şi 200 de dolari transferate într-un portofel de criptomonede, Verhovsky a executat o serie de sarcini, inclusiv inscripţionarea de graffiti anti-Israel şi amplasarea de dispozitive de urmărire.

Printre acuzaţii se numără şi strângerea de informaţii despre un rezident din Tel Aviv. Verhovsky a fost, de asemenea, de acord să asasineze un om de ştiinţă israelian pentru suma de 100.000 de dolari, dar a fost arestat la timp de serviciile de securitate israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].