Zelenski a prezentat Planul de victorie Parlamentului ucrainean. Reacţia Kremlinului

Zelenski a prezentat Planul de victorie Parlamentului ucrainean. Reacţia Kremlinului

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a prezentat Parlamentului punctele-cheie ale Planului de victorie, care ar trebui să conducă la încheierea invaziei Rusiei pe teritoriul ucrainean, scrie BBC.

Zelenski a declarat în faţa parlamentului de la Kiev că planul ar putea pune capăt războiului până anul viitor.

Elementele-cheie din Planul de victorie

Planul de victorie pentru încheierea războiului, propus de Zelenski, are cinci puncte-cheie.

Acestea includ o invitaţie oficială pentru Ucraina de a adera la NATO, ridicarea de către aliaţi a restricţiilor privind loviturile cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei, refuzul de a ceda mai mult teritoriu ucrainean şi continuarea incursiunii ucrainene în regiunea Kursk din Rusia, notează BBC.

În cadrul discursului său în Parlamentul ucrainean, Zelenski a reiterat totodată şi cererea de retragere completă a Rusiei prin consolidarea propriei sale armate.

Planul de victorie, respins de Moscova

În replică, imediat după ce liderul de la Kiev şi-a încheiat discursul, Kremlinul a criticat „planul său efemer de pace” şi a spus că Ucraina trebuie să „se trezească”.

Planul de victorie propus de Zelenski a fost respins de Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmând că singura modalitate de a pune capăt războiului este ca Ucraina „să realizeze inutilitatea politicii pe care o duce”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].