Papa Francisc va publica „Hope”, primele memorii ale unui pontif în funcţie

Papa Francisc va publica „Hope”, primele memorii ale unui pontif în funcţie

Papa Francisc a scris o autobiografie, a anunţat editura Penguin Random House (PRH). „Hope”, care va fi publicată la nivel mondial în ianuarie anul viitor, este prima carte de acest fel scrisă de un papă aflat în funcţie.

Papa şi coautorul său, editorul italian Carlo Musso, au lucrat la carte în ultimii şase ani. Planul iniţial a fost de a o publica după moartea sa, dar oportunitatea de a o lansa în perioada Jubileului din 2025 – o perioadă dedicată iertării, reînnoirii spirituale şi sărbătorii în Biserica Catolică, eveniment ce are loc la fiecare 25 de ani – precum şi „nevoile vremurilor noastre” l-au determinat pe papă să o publice cât timp este încă în viaţă, conform PRH.

„Hope” spune povestea vieţii lui Francisc, de la rădăcinile sale italiene şi emigrarea strămoşilor săi în America Latină, până la copilărie, adolescenţă, alegerea vocaţiei şi viaţa de adult, acoperind întreaga sa papalitate până în prezent.

„Relatându-şi amintirile cu o forţă narativă intimă şi reflectând asupra pasiunilor sale personale, Papa Francisc abordează fără menajamente unele dintre momentele cruciale ale papalităţii sale şi scrie cu sinceritate, curaj şi profeţie despre unele dintre cele mai importante şi controversate întrebări ale timpurilor noastre”, conform PRH.

„Cartea vieţii mele este povestea unei călătorii a speranţei, o călătorie pe care nu o pot separa de călătoria familiei mele, a poporului meu şi a întregului popor al lui Dumnezeu. În fiecare pagină, în fiecare pasaj, este de asemenea cartea celor care au călătorit cu mine, a celor care au venit înainte şi a celor care vor urma”, a spus Papa Francisc.

„O autobiografie nu este povestea noastră privată, ci mai degrabă bagajul pe care îl purtăm cu noi. Iar memoria nu este doar ceea ce ne amintim, ci şi ceea ce ne înconjoară. Ea nu vorbeşte doar despre ceea ce a fost, ci şi despre ceea ce va fi”.

Scrierea cărţii, care va conţine o selecţie de fotografii inedite alături de text, „a fost o aventură lungă şi intensă”, a declarat Musso.

Directorul editorial Daniel Crewe şi editorul senior Shyam Kumar de la Viking, imprintul PRH care va publica „Hope” în Marea Britanie, au descris lucrarea ca fiind „o carte puternică şi personală”.

„Am fost uimiţi de vivacitatea şi intimitatea scrierii sale, care reflectă asupra unor chestiuni controversate, de la conflictele globale la viitorul Bisericii, precum şi despre pasiunile sale, de la fotbal la tango”, au adăugat aceştia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].