Procurorii fac percheziţii în cabinetul lui Nelu Tătaru din Spitalul din Huşi

Procurorii fac percheziţii în cabinetul lui Nelu Tătaru din Spitalul din Huşi

După ridicarea imunităţii a lui Nelu Tătaru, deputat de Vaslui, procurorii anticorupţie fac percheziţii în biroul acestuia, din spital, spaţiu sigilat încă de săptămâna trecută, potrivit vasluianul.ro.

Nelu Tătaru a spus, la intrarea în spital, că procurorii nu vor găsi nimic compromiţător în biroul său şi că este nevinovat.

Camera Deputaţilor a ridicat, luni, imunitatea parlamentară a lui Nelu Tătaru. Din 192 de deputaţi prezenţi, 177 au votat „pentru”. Procurorii DNA îşi pot face percheziţiile informatice şi domiciliare şi îşi pot continua ancheta în privinţa fostului ministru al Sănătăţii, acuzat de luare de mită.

Din cei 192 de deputaţi prezenţi,, 177 au votat „pentru”.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost pus, joi, sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). E cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal <Dimitrie Castroian> Huşi, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale. În cauză se mai efectuează urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, arăta DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].