SUA sancţionează companii din China pentru dronele folosite de ruşi în Ucraina

SUA sancţionează companii din China pentru dronele folosite de ruşi în Ucraina

SUA sancţionează companii din China pentru dronele folosite de ruşi în Ucraina. Companiile au fost implicate atât în fabricarea, cât şi în transportul de drone, susţin americanii.

Imaginea articolului SUA sancţionează companii din China pentru dronele folosite de ruşi în Ucraina

SUA sancţionează companii din China pentru dronele folosite de ruşi în Ucraina

Americanii au sancţionat joi două companii chineze şi o filială rusă implicate în fabricarea şi transportul de drone de atac. De asemenea, americanii au avertizat cele două ţări să înceteze cooperarea în războiul din Ucraina.

Noile sancţiuni vizează o companie chineză, Xiamen Limbach Aircraft Engine Co Ltd, care produce motorul care alimentează vehiculele aeriene fără pilot cu rază lungă de acţiune din seria Garpiya din Rusia, a declarat Departamentul de Trezorerie al SUA, potrivit Reuters.

Măsurile vizează şi Redlepus Vector Industry Shenzhen Co Ltd, cu sediul în China. Americanii susţin că repectiva companie a fost implicată în transportul de drone.

Se crede că dronele au fost folosite împotriva ţintelor militare şi civile din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].