Drone la Marea Neagră: S-au ridicat avioane din poliţia aeriană internaţională

Drone la Marea Neagră: S-au ridicat avioane din poliţia aeriană internaţională

„Am avut o discuţie la Ministerul Apărării, de vreo 4 sau 5 ori am avut discuţia cu cine este la comandă, am vorbit şi cu domnul Raed Arafat. Nişte lucruri care funcţionează nu la ordinul prim-ministrului, ci cu informarea prim- ministrului, cum e normal, şi cred că a fost informat şi preşedintele României. Nu a fost niciun pericol. Dar acestea sunt procedurile şi situaţiile de urgenţă au trebuit să facă acel anunţ în zona municipiului Constanţa”, a declarat, la România Tv, Marcel Ciolacu.

Premierul a spus că au fost ridicate avioane de poliţie aeriană, dar dă asigurări că nu a existat niciun pericol.

„Nu a fost niciun pericol până acum, s-au ridicat anumite avioane din poliţia aeriană internaţională. Totul a fost sub control. Dacă o dronă se îndreaptă spre un obiectiv civil sau militar, va fi doborâtă”, mai spune Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost întrebat cum ştiu specialiştii traiectoria unei drone. El a spus că există timp suficient pentru anumite intervenţii acolo unde este cazul.

„S-a ştiut şi în seara aceasta din momentul în care a intrat pe teritoriul apelor române sau s-a presupus acest lucru, a fost timp de alarmă şi ridicarea avioanelor şi F-16 şi F-18. (…) Acele drone care cad aproape de malul Dunării sunt lovite de antiaeriana ucraineană”, a mai spus premierul.

Locuitorii din Constanţa au primit joi seara un mesaj Ro Alert. „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”, scrie în mesajul care îi îndeamnă pe oameni să caute adăpost. Martorii susţin că au auzit zgomotul motoarelor de avion.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].