Biden efectuează o vizită de adio în Germania pentru a discuta cu liderii europeni despre războiul din Ucraina şi conflictul din Orientul Mijlociu

Biden efectuează o vizită de adio în Germania pentru a discuta cu liderii europeni despre războiul din Ucraina şi conflictul din Orientul Mijlociu

Biden fusese iniţial programat să prezideze o reuniune mai largă a susţinătorilor militari ai Ucrainei la baza aeriană americană Ramstein din Germania săptămâna trecută, în timpul unei vizite de stat de trei zile planificate în ţară, care ar fi fost prima în aproape 40 de ani.

El a anulat această deplasare pentru a se concentra asupra gestionării uraganului Milton, dar compensează prin vizita rapidă din această săptămână. Reuniunea de la Ramstein va avea loc virtual în noiembrie, a declarat consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan reporterilor la bordul Air Force One.

Preşedintele SUA va avea discuţii bilaterale vineri dimineaţă cu preşedintele şi cancelarul Germaniei, înainte de o întâlnire planificată cu liderii Germaniei, Franţei şi Marii Britanii.

Biden a avut o relaţie de lucru foarte strânsă cu Olaf Scholz, iar călătoria este văzută în parte ca o confirmare a acestui parteneriat înainte ca Biden să părăsească funcţia în ianuarie.

Călătoria sa are loc după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat capitalele occidentale pentru a-şi prezenta „planul victoriei” pentru a pune capăt invaziei Rusiei.

„Situaţia de pe câmpul de luptă din Ucraina, traiectoria războiului, modul în care aliaţii pot sprijini cel mai bine Ucraina vor fi un subiect de discuţie”, a declarat un înalt oficial al administraţiei americane înainte de călătorie despre întâlnirea cu liderii europeni.

Alegerile prezidenţiale din SUA de luna viitoare sporesc sentimentul de urgenţă cu privire la Ucraina, având în vedere incertitudinea cu privire la modul în care ambii candidaţi la preşedinţie, vicepreşedintele Kamala Harris, candidatul democrat, şi fostul preşedinte Donald Trump, candidatul republican, ar gestiona războiul.

„Germania şi Statele Unite sunt cei mai mari susţinători ai Ucrainei în apărarea suveranităţii şi integrităţii sale şi a democraţiei sale. Şi vom continua să fim aşa”, a declarat Scholz miercuri în parlamentul german.

„Dar acesta este un moment în care, pe lângă sprijinul nostru clar pentru Ucraina, trebuie, de asemenea, să facem tot posibilul pentru a afla cum ne putem asigura că acest război nu va continua la nesfârşit, că nu va continua să ucidă un număr incredibil de femei şi bărbaţi.”

Zelenski spune că planul său, care ar include o invitaţie pentru Ucraina de a adera la NATO, are drept scop să forţeze Kremlinul să vină la masa negocierilor.

Un oficial american a declarat că a existat o discuţie între aliaţii NATO cu privire la oferirea unei invitaţii Ucrainei de a adera, dar nu a existat un consens pentru a oferi una.

De asemenea, călătoria lui Biden are loc pe fondul temerilor legate de o escaladare a luptelor din Orientul Mijlociu. Această problemă va fi, de asemenea, discutată la întâlnire. Statele Unite şi Germania sunt aliaţi importanţi ai Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].