Realitatea virtuală, folosită pentru a trata dependenţa de droguri, în cadrul unui nou studiu

Realitatea virtuală, folosită pentru a trata dependenţa de droguri, în cadrul unui nou studiu

Proiectul se bazează pe experienţele consumatorilor de droguri pentru a crea experienţe 3D personalizate, cum ar fi cea de a fi la o petrecere cu prietenii. Astfel, consumatorii pot fi introduşi în situaţii realiste care declanşează nevoia de a lua droguri, prin intermediul unor căşti VR.

Studiile anterioare au arătat că „tratamentul de expunere la stimuli” poate reduce în mod substanţial nevoia de droguri şi recidiva la alcoolicii în recuperare, însă această metodă nu a fost testată pe deplin ca tratament potenţial pentru dependenţa de cocaină.

Cercetătorul care a condus studiul, Paolo Deluca, a declarat că lumea realităţii virtuale ar trebui să ajute utilizatorii să rupă asocierea dintre scenariile tentante şi consumul de cocaină şi să le ofere timp pentru a exersa strategii de refuz al drogurilor.

„Încercăm să înţelegem mai bine scenariile – stimulii şi interacţiunile – care declanşează nevoia la persoanele care consumă cocaină”, a spus el.

Studiul face parte dintr-un calup de 11 proiecte anunţate vineri, ca parte a unei investiţii guvernamentale britanice de 12 milioane de lire sterline (aproximativ 14 milioane de euro) pentru reducerea supradozelor de droguri prin intermediul realităţii virtuale, inteligenţei artificiale şi tehnologiei portabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].