Tensiuni diplomatice. Israel ameninţă Franţa cu acţiune în justiţie

Tensiuni diplomatice. Israel ameninţă Franţa cu acţiune în justiţie

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, spune că a ordonat ministerului său să înceapă proceduri legale împotriva preşedintelui francez Emmanuel Macron, după ce Parisul a interzis firmelor israeliene să participe la o viitoare expoziţie militară navală.

Imaginea articolului Tensiuni diplomatice. Israel ameninţă Franţa cu acţiune în justiţie

Tensiuni diplomatice. Israel ameninţă Franţa cu acţiune în justiţie

Decizia de a interzice accesul firmelor israeliene este cel mai recent incident într-o dispută alimentată de neliniştea guvernului Macron cu privire la comportamentul Israelului în războaiele din Gaza şi Liban, conform Reuters.

Euronaval, organizatorul evenimentului din 4-7 noiembrie de la Paris, spunea săptămâna trecută că guvernul francez l-a informat că delegaţiile israeliene nu au voie să expună standuri sau să prezinte echipamente, dar pot participa la târg.

Decizia a afectat şapte firme, a spus acesta.

„Am instruit Ministerul Afacerilor Externe să ia măsuri juridice şi diplomatice împotriva deciziei preşedintelui francez … de a împiedica companiile israeliene să îşi prezinte produsele la expoziţia Salon Euronaval de la Paris luna viitoare”, a declarat Katz pe platforma socială X.

„Boicotarea companiilor israeliene pentru a doua oară sau impunerea unor condiţii inacceptabile sunt măsuri nedemocratice care nu sunt acceptabile între naţiuni prietene. Îl îndemn pe preşedintele Macron să le anuleze în întregime”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].