Când găseşti, de fapt, cele mai ieftine de avion? O analiză demontează mitul că marţea este ziua potrivită pentru achiziţia de bilete

Când găseşti, de fapt, cele mai ieftine de avion? O analiză demontează mitul că marţea este ziua potrivită pentru achiziţia de bilete

Specialiştii demontează mitul potrivit căruia marţea e cea mai ieftină zi pentru a cumpăra bilete de avion.

„Această idee intens promovată de-a lungul anilor a pornit de la faptul că, în trecut, companiile aeriene lansau oferte şi promoţii în prima parte a săptămânii. Cu toate acestea, în zilele noastre, preţurile biletelor fluctuează constant, în funcţie de cerere şi de algoritmi din ce în ce mai sofisticaţi. Preţurile pot fi avantajoase şi în alte zile ale săptămânii, nu doar marţea, iar flexibilitatea în ceea ce priveşte datele călătoriei reprezintă cheia pentru a găsi cele mai bune oferte”, arată analiza Vola.ro.

Conform acesteia, se pare că, în cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. În acelaşi timp, specialiştii recomandă să evităm să cumpărăm bilete miercuri şi joi, pentru că atunci sunt cele mai mari preţuri în România.

De asemenea, pentru călătoriile single, deci un singur bilet de avion rezervat, cele mai bune preţuri sunt la zboruri ce au loc marţi. Pentru rezervările de cuplu, cele mai mici tarife sunt la zborurile efectuate sâmbăta.

Există câteva date interesante şi în ceea ce priveşte intervalul orar: între 18:00 şi 20:00 se pare că ar fi cea mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine.

Cele mai accesibile bilete sunt cu 30 sau 45 de zile înainte de plecare

De asemenea, potrivit specialiştilor companiei, în trecut, rezervările de zboruri efectuate cu mult timp înainte erau adesea mai ieftine, însă, în prezent, această regulă nu se mai aplică. Acum, nu mai este nevoie să luăm biletele cu trei luni înainte, pentru că în caz contrar se scumpesc foarte mult, aşa cum se credea până acum. Analiza arată că cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Pe măsură ce se apropie data zborului, tarifele se pot scumpi cu până la 60%.

De asemenea, preţul pare a fi corelat şi cu ora decolării, mai ales pe rutele populare, spre care există mai multe zboruri pe zi, cum sunt Londra, Paris sau Roma.

Specialiştii susţin că zborurile care au ora de decolare programată în afara intervalului 8.00 – 21.00 au un preţ redus în comparaţie cu cele programate la orele de vârf. Prin urmare, flexibilitatea este un avantaj şi în acest caz: pasagerii care nu au o problemă în a se trezi devreme sau a ajunge mai târziu la destinaţie pot alege zboruri la ore cu tarif redus.

Totodată, specialiştii spun că, deşi dacă zborurile directe sunt în continuare preferate, călătorii au devenit mai deschişi la ideea de escală, mai ales că zborurile combinate au marele avantaj de a avea un preţ mai mic.

În plus, orarele de zbor sunt acum sincronizate mult mai bine, mai ales dacă sunt operate de aceeaşi companie aeriană, astfel că timpul de aşteptare în escală poate fi acum şi de maximum una-două ore. Pe de altă parte, unele companii aeriene, oferă tururi gratuite în oraşul de tranzit dacă escala este de 6-24 de ore, ceea ce înseamnă că putem folosi eficient timpul de aşteptare, explorând un loc nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].