India şi China au ajuns la un acord privitor la rezolvarea conflictului de la graniţa din Himalaya

India şi China au ajuns la un acord privitor la rezolvarea conflictului de la graniţa din Himalaya

China a confirmat marţi că a ajuns la un acord cu India cu privire la frontiera în litigiu. Totuşi, oficialul chinez nu a spus dacă pactul este valabil pentru toată lungimea graniţei, potrivit Reuters.

„În prezent, cele două părţi au ajuns la o soluţie la problemele relevante”, a declarat Lin Jian, un purtător de cuvânt al ministerului chinez de Externe.

China va colabora cu partea indiană pentru a implementa pactul, a adăugat Lin, fără a intra în detalii.

Relaţiile dintre cele mai populate naţiuni ale lumii sunt tensionate din cauza problemei de la graniţă. În urmă cu patru ani, ciocnirile dintre trupele lor de la graniţa nemarcată din regiunea Ladakh din vestul regiunii Himalaya au provocat moartea a 20 de soldaţi indieni şi patru chinezi.

Ministrul indian de Externe, Subrahmanyam Jaishankar, a declarat luni că s-a ajuns la un acord privind patrularea graniţei, semnalând încetarea conflictului militar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].