Alexandr Stoianoglo a boicotat referendumul pro-UE, deşi fiica lui a studiat în Olanda şi lucrează la BCE. Contracandidatul Maiei Sandu a recunoscut că are şi cetăţenia română

Alexandr Stoianoglo a boicotat referendumul pro-UE, deşi fiica lui a studiat în Olanda şi lucrează la BCE. Contracandidatul Maiei Sandu a recunoscut că are şi cetăţenia română

Alexandr Stoianoglo a mers la vot duminică alături de soţia sa, Ţvetana Curdova şi fiicele Corina şi Cristina. 

Acesta nu a participat la referendum, argumentând că a luat această decizie „nu pentru că este contra integrării europene a R. Moldova”, dar că este „contra actualei guvernări”, informează Ziarul de Gardă.

Totuşi, potrivit datelor publice citate de ZdG, copiii celui care a boicotat referendumul şi a acces în turul doi al alegerilor prezidenţiale, frecventează instituţiile europene pentru studii şi joburi încă din 2014.

Corina Stoianoglo, fiica cea mică a lui Alexandr Stoianoglo, a studiat în Olanda şi lucrează în Germania. În septembrie 2024, când a început campania pentru prezidenţiale şi referendum, Corina a încheiat cu Banca Centrală Europeană (BCE) un contract de angajare pentru poziţia de „Supervision Analyst”, conform paginii personale de Linkedin, unde indică şi un stagiu în cadrul unui departament al BCE. Aceasta apare în fotografii alături de Christine Lagarde, preşedinta BCE.

Cristina Stoianoglo, fiica cea mare, lucrează în calitate de consultant fiscal în filiala unei companii internaţionale, cu sediul în Elveţia, care oferă servicii de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă în afaceri. În perioada 2018 – 2020, Cristina a făcut un masterat Universitatea din Viena de Economie şi Afaceri. Diploma de licenţă a obţinut-o la o universitate din Chişinău.

Alexandr Stoianoglo a recunoscut că are cetăţenia română

Anterior, Ziarul de Gardă a dezvăluit că Alexandr Stoianoglo este şi cetăţean al României. Fapt confirmat de candidatul socialiştilor la funcţia de preşedinte al R. Moldova ulterior. Acesta a menţionat că are cetăţenie dublă „din necesitatea accesului la piaţa muncii, motive familiale sau la alte beneficii sociale şi economice” şi că nu a ascuns „acest lucru”.

În primul tur, Maia Sandu s-a clasat pe primul loc având 42.45% (656.354 voturi), iar Alexandr Stoianoglo a obţinut 25.98% (401 726 voturi). Turul doi are loc la data de 3 noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].