Terenul aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia, cumpărat de Primăria Constanţa

Terenul aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia, cumpărat de Primăria Constanţa

Terenul de 1,5 hectare, aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia, a fost cumpărat de Primăria Constanţa şi va fi transmis Ministerului Culturii. Atât terenul cât şi castelul reginei vor intra într-un amplu proces de reabilitare.

„Readucem la viaţă Palatul Reginei Maria din Mamaia! Azi (marţi – n.r.) am semnat contractul de vânzare-cumpărare a terenului de 1,5 hectare aferent Castelului regal din staţiunea Mamaia. Preţul plătit este identic cu cel cu care terenul a fost vândut în urmă cu două decenii. Avem un plan comun cu Ministerul Culturii pentru a readuce castelul la viaţă”, anunţă primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

El precizează că terenul de 1,5 ha va fi transmis Ministerului Culturii, iar împreună cu castelul va face parte din proiectul naţional patronat de Ministrul Culturii „Temelii culturale”, prin care vor fi salvate 14 obiective de interes naţional şi european.

„Luna trecută clădirea care a fost transformată în <Club Castel> a fost predată către Ministerul Culturii. Acum atât terenul cât şi castelul reginei vor intra într-un amplu proces de reabilitare. După finalizarea lucrărilor, monumentul va intra în administrarea Primăriei Constanţa. Încet dar sigur, Constanţa îşi va recăpăta valorile culturale. Ca şi Cazinoul de pe faleză, Castelul Regal din Mamaia va reprezenta un nou punct turistic de atracţie”, încheie Chiţac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].