Ionel Dancă (Forţa Dreptei): Planul fiscal pregătit de Guvern va omorî bruma de creştere economică a României

Ionel Dancă (Forţa Dreptei): Planul fiscal pregătit de Guvern va omorî bruma de creştere economică a României

Planul fiscal pentru reducerea deficitului bugetar prevede între altele o creştere a impozitului pe salarii şi o majorare a TVA. Să precizăm că nimic nu este oficial în acest moment.

Ionel Dancă atrage atenţia că „tot ceea ce apare acum în presă este un răspuns pe care România trebuie să-l dea totuşi Comisiei Europene, indiferent de calendarul electoral, dar este un răspuns cosmetizat, atent prelucrat, astfel încât ce ajunge în presă să poată să fie cât mai uşor de digerat de către opinia publică. În realitate, planul este mult mai dur”.

Vicepreşedintele partidului Forţa Dreptei precizează că „vorbim despre creşterea impozitului pe venit de la 10% la 16%, aşa-numita uniformizare a cotei unice, creşterea impozitului, adică dublarea impozitului pe dividende, de la 8% la 16%, majorarea TVA-ului este aproape sigură şi deja, economiştii şi jucătorii din piaţă, agenţii economici o privesc ca pe o normalitate”.

În opinia lui Ionel Dancă, „sunt măsuri care vor omorî bruma de creştere economică pe care o mai are România”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].