Escrocheriile comise de Aurélie, fashion manager-ul care a fugit cu 100 de milioane de euro

Escrocheriile comise de Aurélie, fashion manager-ul care a fugit cu 100 de milioane de euro

Aurélie Bard, model, contabil şi manager, a reuşit să dispară cu 100 de milioane de euro. Fără să-şi expună vreodată viaţa de pe Instagram, femeia a comis o eroare care i-a fost fatală.

A postat de la o petrecere în Mykonos în care apărea într-o rochie albă transparentă. A fost apoi aşteptată, sub treptele avionului privat care a aterizat în Corsica, venind din Italia, de Poliţia franceză.

Se întâmpla la mijlocul lunii august. Procuratura din Düsseldorf se ocupă acum de ultima parte a poveştii, cea de dinaintea închisorii. 

A dat tunul la Kiabi

Aurélie Bard, în vârstă de 39 de ani, cu părul lung şi negru, pasionată de bijuterii strălucitoare, era manager financiar al lanţului francez de modă Kiabi (afacere de 2 miliarde de euro).

În 2023, a deschis un cont de afaceri la Volksbank Düsseldorf Neuss şi a depus acolo 100 de milioane. Banii îi erau încredinţaţi de companie, pentru ca Bard să în investească într-un „fond foarte profitabil”.

Aurélie a făcut cu totul altceva: a mutat banii într-un cont personal din Turcia şi de acolo în paradisuri fiscale. A tot deschis şi închis conturi curente, pentru a pierde urma banilor.

La Volksbank din Düsseldorf, când compania franceză a vrut să-şi vadă investiţia, nu mai era nimic. Între timp, Aurélie se mutase la Miami, Florida. Aici a înfiinţat companie după companie, deservind clienţi bogaţi.

Cea mai recentă pagină de Instagram a «Haute Design by Aurélie Bard» reprezintă un studio de arhitectură cu sediul în Biscayne Boulevard, chiar în centrul oraşului Miami.

Proiectează apartamente în condominium pe Bay, din marmură albă, alamă, lemn de culoare închisă. Adică lumea uluitoare din care Aurélie dorea să facă parte.

Escrocherii pe bandă rulantă

Dacă Anna Sorokin a reuşit să pozeze drept o moştenitoare rusă la New York fără niciun ban (şi să inspire un film Netflix), de ce nu ar fi trebuit să se deschidă uşile pentru o franţuzoaică drăguţă precum Aurélie? Privind înapoi, presa pariziană şi germană i-a reconstituit cariera, presărată de indicii şi escrocherii.

Le Parisien scrie că s-a născut la Bordeaux, unde a lucrat contabilă într-o companie culturală. Aici, întâlnindu-se cu un fotbalist, descoperă haine de designer, cine elegante şi îmbelşugate, avioane private, până când relaţia se termină.

În 2017 aterizează la Paris. Se angajează ca director financiar într-o firmă, dar salariul de 4.400 de euro pe lună nu i-a fost suficient pentru a plăti Mercedes-ul şi noul dulap cu haine de firmă. A tras din conturile companiei 800.000 de euro.

Descoperită, condamnată pentru fraudă, concediată, a reuşit totuşi să obţină un nou loc de muncă la Kiabi, care i-a încredinţat un portofoliu mare.

Apoi, din 2023, evenimentele şi escrocheriile au căpătat o viteză excesivă chiar şi pentru Aurélie. Şi a trebuit să plece peste Atlantic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].