Un chirurg a îndepărtat o tumoare cerebrală de mărimea unui măr prin sprâncenele pacientului

Un chirurg a îndepărtat o tumoare cerebrală de mărimea unui măr prin sprâncenele pacientului

Anastasios Giamouriadis, neurochirurg în Aberdeen, Scoţia, a realizat o procedură inovatoare prin care îndepărtează tumori cerebrale de dimensiunea unor mere mari prin sprâncene, aceasta fiind o premieră mondială.

Tehnica le permite pacienţilor să rămână doar cu o cicatrice mică, iar intervenţia poate dura până la trei ore. Pacienţii pot reveni la viaţa de zi cu zi în câteva zile.

Giamouriadis a explicat că, folosind această tehnică, pacienţii se trezesc imediat după intervenţie, având parte de o recuperare mai rapidă.

În mod obişnuit, îndepărtarea tumorilor din partea frontală a creierului implica o procedură mai complicată, prin care se îndepărtaază o porţiune mare din craniu, expunând părţi sănătoase ale creierului. Giamouriadis a modificat o tehnică existentă de chirurgie minim invazivă pentru a oferi mai mult spaţiu prin sprâncene, permiţând astfel îndepărtarea tumorilor de mari dimensiuni.

El este de părere că această metodă este „revoluţionară şi mult mai puţin invazivă”, deoarece evită cicatricile mari de pe frunte, caracteristice intervenţiilor tradiţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].