Anunţ pentru liniştea angajaţilor: Inteligenţa artificială nu va înlocui niciodată oamenii buni

Anunţ pentru liniştea angajaţilor: Inteligenţa artificială nu va înlocui niciodată oamenii buni

„Beneficiile pentru români vor însemna timp mai mult pentru lucrurile care contează, eliminarea cozilor şi răspuns rapid din partea tuturor instituţiilor. De asemenea, tehnologia poate automatiza procese, dar nu poate înlocui empatia umană. În schimb, mai puţină birocraţie înseamnă mai mult timp alocat de funcţionarii publici interacţiunii corecte cu cetăţenii”, a spus ministrul Bogdan Ivan.

Acesta a participat la Google Cloud Day, unde compania a prezentat un studiu despre potenţialul Inteligenţei Artificiale în administraţie, respectiv faptul că aproape 70% dintre sarcinile administrative pot fi eficientizate prin automatizare şi robotizare şi, mai mult decât atât, faptul că tehnologia poate aduce economii de 660 de milioane de euro în următorii 10 ani prin această eficientizare.

„Deşi inteligenţa artificială face progrese incredibile, ea nu va putea înlocui niciodată adevărata valoare a oamenilor. Relaţiile umane şi colaborarea autentică nu pot fi programate într-un algoritm. IA este doar un instrument puternic dar rămâne doar atât, o unealtă. Oamenii buni vor fi mereu cei care fac diferenţa, indiferent de cât de avansată devine tehnologia”, a mai spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].