Protest la Guvern. Oamenii, nemulţumiţi de legislaţia în domeniul pensiilor şi salarizării / Premierul nu-i supără şi le face pe plac

Protest la Guvern. Oamenii, nemulţumiţi de legislaţia în domeniul pensiilor şi salarizării / Premierul nu-i supără şi le face pe plac

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian a anunţat că susţine mitingul iniţiat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, organizat, vineri în Piaţa Victoriei.

La protest „se vor alătura şi alte organizaţii din structura confederaţiei, care reprezintă feroviari, silvicultori, mineri, cadre militare în rezervă sau în retragere, personal contractual din MAPN, poliţişti, siderurgişti, energeticieni, precum şi din organizaţii ale societăţii civile care reprezintă pensionari actuali şi viitori pensionari, prilej cu care îşi vor exprima nemulţumirile faţă de legislaţia incoerentă în domeniul pensiilor şi al salarizării şi faţă de inechităţile generate de nerespectarea şi neaplicarea legilor care trebuiau să le asigure condiţii de viaţă, de muncă, de salarizare şi de pensionare decente”, a anunţat Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, pe Facebook.

Protestatarii sunt supăraţi din pricina recalculării pensiilor, astfel că mulţi dintre aceştia protestează în faţa Guvernului.

„Confederaţia Sindicală Naţională Meridian face un apel către primul-ministru al României, domnul Marcel Ciolacu şi către preşedintele Senatului României, domnul Nicolae Ionel Ciucă, de a se pune de acord forţele politice majoritare din Parlamentul României, în vederea rezolvării problemelor restante din sistemul pensiilor militare de stat şi a corectării problemelor semnalate din legea pensiilor pentru diversele categorii de persoane care au lucrat şi lucrează în condiţii speciale şi deosebite, persoane cu dizabilităţi, invaliditate, etc., pentru recâştigarea demnităţii, a drepturilor pierdute şi pentru restabilirea justiţiei sociale”, arată, miercuri, pe Facebook, confederaţia sindicală.

Ciolacu: Susţin adoptarea proiectului pentru eliminarea inechităţilor privind pensiile militare

Premierul şi Guvernul susţin adoptarea în Parlament, într-un termen cât mai scurt, a proiectului pentru eliminarea inechităţilor privind pensiile militare, respectiv propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, transmite Guvernul.

Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii asociaţiilor rezerviştilor militari.

„Respectul faţă de militari înseamnă, pentru mine, în primul rând respectarea drepturilor. Susţin cu fermitate adoptarea proiectului prin care să fie eliminate inechităţile în aplicarea pensiilor militare într-un ritm accelerat: săptămâna viitoare va fi aprobat în Camera Deputaţilor, iar în două săptămâni va trece şi de Senat. Fac apel către toţi competitorii politici să nu mai folosească instituţiile statului în lupta electorală. Armata României, Poliţia Română şi toate celelalte instituţii din sistemul naţional de apărare nu trebuie amestecate în disputele politice”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Guvernul reaminteşte că a aprobat în şedinţa de miercuri punctul de vedere cu privire la această iniţiativă legislativă.

La întrevederea premierului Marcel Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona-Bucura Oprescu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].