Steve Bannon, aliat al lui Trump,s-a predat pentru a executa o pedeaspă cu închisoarea pentru sfidare

Steve Bannon, un aliat influent al lui Donald Trump, s-a prezentat luni la închisoare pentru a ispăşi o pedeapsă de patru luni după ce a fost condamnat pentru sfidarea unei citaţii din partea comisiei Congresului care a anchetat atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA, scrie Reuters.

Imaginea articolului Steve Bannon, aliat al lui Trump,s-a predat pentru a executa o pedeaspă cu închisoarea pentru sfidare

Steve Bannon, aliat al lui Trump,s-a predat pentru a executa o pedeaspă cu închisoarea pentru sfidare

Acesta a ajuns luni la o închisoare federală din Danbury, Connecticut, şi a vorbit cu reporterii şi cu un grup de susţinători. El s-a autointitulat „prizonier politic”.

„Sunt mândru că merg astăzi la închisoare. Nu numai că nu am regrete, dar sunt mândru de ceea ce am făcut”, a spus Bannon.

El a fost acuzat după ce a refuzat să predea documente sau să depună mărturie în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor condusă de democraţi care investiga revolta de la Capitoliu.

Bannon a fost un consilier-cheie al campaniei prezidenţiale a lui Trump din 2016, apoi a ocupat funcţia de strateg-şef al Casei Albe în 2017, înainte de o ruptură între cei doi, care a fost ulterior remediată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].