„Luăm România foarte în serios”- selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, înainte de meciul cu România

Olandezii au fost ultima dată în acţiune marţea trecută la Berlin, unde au fost învinşi cu 3-2 de Austria în ultimul lor meci din Grupa D, retrogradând pe locul trei în clasament, dar avansând totuşi în faza eliminatorie.

„A fost o săptămână foarte lungă. Şapte zile este o perioadă lungă între două meciuri la un turneu ca acesta”, a declarat Koeman la o conferinţă de presă, citat de Reuters.

„Am avut cu siguranţă suficient timp pentru a revedea şi analiza meciul cu Austria şi ce nu a mers bine. Nu am jucat suficient de compact, ceea ce uneori face să pară că nu eşti suficient de agresiv.”

Decizia lui Koeman cu privire la cine joacă în mijlocul terenului este aşteptată cu nerăbdare, cu schimbări aşteptate, dar el nu a dat niciun indiciu reporterilor. A spus doar că va insista pe o linie mai compactă, o mai bună agresivitate şi comunicare.

Accidentările unor mijlocaşi cheie precum Frenkie de Jong, Marten de Roon şi Teun Koopmeiners îl pun pe Koeman în situaţia de a găsi combinaţia potrivită în linia mediană.

„Este o poveste lungă şi nu-mi place să vorbesc prea mult despre cine lipseşte. Aceasta este echipa pe care o avem şi trebuie să ne îmbunătăţim, dar nu este vorba doar de mijlocul terenului, ci uneori comunicarea dintre fundaşii centrali şi mijlocaşi trebuie să fie mai bună “.

Koeman a spus că olandezii au multă motivaţie pentru confruntarea de pe Arena de Fotbal din Munchen, unde vor fi favoriţi în ciuda unui randament mediocru la Euro 2024 până în prezent.

„Suntem o naţiune mândră. Ne place să câştigăm, ne place să jucăm un fotbal frumos, dar asta nu se întâmplă întotdeauna. Acceptăm criticile… fără probleme… şi am vrea să întoarcem rezultatul mâine şi să îi facem pe oameni fericiţi de rezultatul final.

„Luăm România foarte în serios, ştim la ce ne putem aştepta şi trebuie să ne îmbunătăţim faţă de ultimul meci.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].