Pogacar atacă în prima mare etapă montană a Turului Franţei şi recuperează tricoul galben

Dublul campion în exerciţiu Jonas Vingegaard a făcut tot posibilul pentru a limita pagubele, dar a terminat la 37 de secunde în urma sa în etapa a patra. Cursa a trecut din nou în Franţa după primele etape din Italia.

Urcarea spre Col du Galibier, de 2 642 de metri, a fost pe măsura aşteptărilor, fiind primul punct decisiv al Turului.

Liderul precedent, Richard Carapaz, a fost abandonat pe Galibier.

Echipa UAE Team Emirates a stabilit un ritm rapid pe urcare, pentru Pogacar, doar Vingegaard şi o mână de alţi ciclişti reuşind să ţină pasul spre vârful Galibier.

Apoi Pogacar a atacat cu 800 de metri înainte de final şi a creat un avantaj de aproximativ 10 secunde faţă de Vingegaard pe vârf. Au urmat aproximativ 20 de kilometri de coborâre până la sosire, iar Pogacar şi-a mărit avansul faţă de Vingegaard, care a fost mai precaut, după ce a suferit un accident în mare viteză în aprilie şi şi-a rupt clavicula şi coastele şi a avut un plămân perforat.

Pogacar, care a purtat galben şi după etapa a doua, vizează o rară dublă Giro d’Italia-Tour de France, după ce a dominat Marele Tur al Italiei în luna mai. De asemenea, el vizează al treilea său titlu în Tur după victoriile din 2020 şi 2021. În ultimii doi ani a fost vicecampion în faţa lui Vingegaard.

Etapa 5 de miercuri este o etapă mult mai puţin dificilă de 177 de kilometri, de la Saint-Jean-De-Maurienne la Saint-Vulbas, cu două căţărări de categoria a patra înainte de un final plat care s-ar putea încheia cu un sprint. Joi are loc o altă etapă plată, înainte de primul contratimp individual al cursei, vineri.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].