Un Su-25 al armatei georgiene s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu militar. Pilotul a murit

Ministerul georgian al apărării a transmis că un avion Su-25 al armatei s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu militar, în apropiere de oraşul Bolnisi, scrie Kyiv Independent.

Pilotul avionului, Kakhaber Zurabişvili, a murit în urma prăbuşirii. Ministerul a transmis că nu se ştie, în acest moment, cauza prăbuşirii avionului.

Pilotul avionului avea o experienţă vastă în pilotarea avioanelor militare şi a desfăşurat misiuni chiar şi în războiul din 2008 pe care Rusia l-a început în Georgia.

Forţele Aeriene Georgiene au puţin avioane militare în dotare. În timpul paradei militare din mai, organizată cu ocazia Zilei Independenţei, au participat doar 8 avioane Su-25, însă armata ar mai avea şi altele în posesie.

Avionul S-25, cod NATO Frogfoot, este o aeronavă de atac. Este folosită şi de ruşi şi ucraineni în războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].