47 de mari campioni vor promova sportul ca mod de viaţă sănătos în şcolile din ţară

47 de mari campioni vor promova sportul ca mod de viaţă sănătos în şcolile din ţară

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii federaţiilor care vor fi implicate în programul „Campion în Şcoală”, dezvoltat de ANS şi Ministerul Educaţiei.

„Vrem ca sportul să devină o parte integrantă din viaţa fiecărui copil din România. În acelaşi timp, prezenţa marilor campioni în şcoli este un prilej unic pentru tineri de a cunoaşte poveştile de succes ale sportului românesc, de a se inspira din acestea şi de a înţelege că prin muncă, dedicare şi perseverenţă orice vis poate devein realitate”, a declarat Elisabet Lipă.

Programul va aduce împreună peste 47 de mari campioni retraşi din activitatea sportivă, care vor deveni ambasadori ai sportului şcolar. Aceştia vor participa la activităţi în şcoli din toată ţara, atât în mediul urban cât şi rural, şi vor inspira elevii să îmbrăţişeze sportul ca mod de viaţă sănătos.

Pe lângă lecţiile de educaţie fizică susţinute de campioni, se vor organiza competiţii sportive la nivel şcolar, local, judeţean şi regional, dar şi activităţi extraşcolare.

Programul este destinat elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, şi va include sporturi precum: jocuri de mişcare, gimnastică, baschet 3×3, biatlon, înot, cros, minihandbal mixt, minibaschet mixt, sporturi tradiţionale pentru mediul rural (oina, fotbal pe teren redus, trânta şi trasul la frânghie).

De asemenea, pe durata vacanţelor, în centrele sportive de vacanţă se vor organiza drumeţii, activităţi de orientare şi întâlniri cu personalităţi din sport.

Programul se va desfăşura între 2024 şi 2028, transmite ANS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].