Zgarda AI care le permite câinilor să „vorbească” cu stăpânii lor

Zgarda AI care le permite câinilor să „vorbească” cu stăpânii lor

Zgarda Shazam, o inovaţie alimentată de AI, le permite proprietarilor de animale să „vorbească” cu acestea prin interpretarea şi vocalizarea răspunsurilor animalelor într-o voce umană, scrie Tech Radar.

Dezvoltat de Personifi AI, zgardal este echipată cu senzori care analizează stările de spirit şi activităţile animalelor de companie, oferind răspunsuri precum „Mă simt trist” sau „Hai să ne cuibărim” în timp real. Această tehnologie a fost inspirată de experienţa CEO-ului John McHale cu propriul său câine, Roscoe, care aproape a murit după o muşcătură de şarpe cu clopoţei.

McHale a dorit să creeze un dispozitiv care să-i alerteze imediat pe stăpâni dacă animalele lor de companie se confruntă cu pericole similare. Zgarda include şi o funcţionalitate GPS, notificându-i pe proprietari dacă animalele se depărtează prea mult sau sunt expuse riscurilor, cum ar fi traficul sau alte animale.

Inspirat de zgarda vorbitoare din filmul UP al Pixar, Shazam Band utilizează AI antrenat pe seturi mari de date pentru a interpreta comportamentul animalelor.

Cu 25 de personalităţi diferite din care se poate alege, fiecare exprimată de actori, dispozitivul le permite proprietarilor să asocieze personalitatea animalului lor cu voci care variază de la jucăuş şi poznaş până la accent britanic rafinat sau chiar cu unul jamaican. Într-o demonstraţie live cu câinele lui McHale, Roscoe, zgarda a oferit răspunsuri amuzante, arătându-şi potenţialul de distracţie, dar generând şi reacţii mixte.

Totuşi, introducerea zgărzii ridică întrebări etice despre antropomorfizarea animalelor şi dacă această experienţă este benefică sau confuză pentru acestea. Proprietarii de animale, dornici să înţeleagă mai bine nevoile companionilor lor, pot găsi util Shazam Band pentru a gestiona comportamente obişnuite ale acestora. Totuşi, eficienţa lui rămâne de dovedit în utilizarea zilnică.

La preţul de 595$ pentru modelul cu GPS şi 495$ pentru o versiune simplificată, Shazam Band se aşteaptă să atragă entuziaşti ai animalelor de companie din întreaga lume odată cu lansarea sa în noiembrie, promiţând un nou nivel de interacţiune între oameni şi animale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].